Kurva Carlabel

Kurva Carlabel under invigningskvällen den 29 oktober. Foto: Per Lundgren
Kurva Carlabel under invigningskvällen den 29 oktober. Foto: Per Lundgren

Sedan den 29 oktober 2021 är ståplatssektionen Kurva Carlabel Lumberjacks och övriga supportgruppers naturliga hemvist i Hägglunds Arena.

Kurva Carlabel i hemmamatchen mot Löven den 18 december 2021.

Kurva Carlabel är belägen på nedre etage i arenans östra hörn. När sektionen upprättades byggdes den befintliga sittplatssektionen 218 om till ståplatssektion. På så sätt kunde den ordinarie ståplatssektionen 200 utvidgas från kortsidan till att dessutom innefatta en del av den östra kurvan. Den andra delen av sektionens namn är en hyllning till en av föreningens stora anfäder, Carlabel ”Kabben” Berglund. Det föll sig därför naturligt att sektionen fick namnet Kurva Carlabel.

Kurva Carlabel ligger belägen i den östra kurvan av hemmastå.
Kurva Carlabel ligger belägen i den östra kurvan av hemmastå.

För Kurvan upprättades följande ledord:

Stolthet
Man ska känna sig stolt över att tillhöra Kurva Carlabel. Att få stå på läktaren med likasinnade och sjunga ut kärleken för sitt lag.

Passion
Det är inte en läktare där man ska köpa biljetter för att det är billigt. Det är en klacksektion, där varenda en ska känna att det är en plikt att bära fram laget med sång.

Gemenskap
Att komma till Kurva Carlabel ska innebära att man kommer hem. Oavsett vad vi tycker och tänker utanför arenan, så är vi alla lika inför klubben. Religion, ursprung, kön, sexuell läggning eller politiska åsikter spelar ingen roll. Det ska finnas en trygghet i att komma till kurvan, där vi umgås med likasinnade och hejar fram vårt MoDo Hockey.